VELKOMMEN TIL AMLOU | EST. 2014 | DENMARK - MOROCCO | GRATIS FRAGT VED KØB FOR OVER 490 DKK I HELE EU

Amlous cirkulære forretningsmodel

I det cirkulære kredsløb fremstilles tæpperne af uld fra fritgående bjergfår, hvor ulden klippes og fremstilles via håndkraft. For at opnå den gyldne nougatfarve er ulden indfarvet med kaffegrums, som er et naturligt farvestof, der er indhentet fra lokale kaffebarer og restauranter. På den måde hjælper vi dem af med et produkt, som er færdigt for dem, men som for os stadig indeholder brugbare ressourcer. Efter farvningen anvendes kaffegrumsen som næring til planter og træer, som udover at gøde landbruget også er føde til fårene.

Tæpperne er langtidsholdbare og af høj kvalitet, og derfor kan de genanvendes, uden at miste hverken værdi eller funktionalitet, og derfor tager vi også tæpperne tilbage via take-back ordning.

Amlous lejeløsning er også født ud af tankegangen om cirkulær økonomi, hvor tæpperne udlejes, anvendes og genanvendes, uden nogen form for spild.

Amlous tilgang til cirkulær økonomi er at udleje ægte tæpper, som

  • Har lang levetid
  • Lejes ud i stedet for at blive solgt
  • Er lette at reparere og/eller renovere
  • Kan optrævles, så materialer kan genanvendes
  • Består af organiske materialer

Tæpperne har lang levetid og kan ændre form i det cirkulære kredsløb. Det vil sige, at når produktet er udlejet, bibeholdes dets værdi, og ved returnering vurderes det, hvorvidt tæppet igen kan udlejes på samme vilkår, eller om det skal indgå i en ny form i det cirkulære kredsløb.

Tæpperne har flere livsfaser, og den første fase efter returnering, er at tæppet er i så god stand, at det renses og udlejes på ny.

Det andet stadie er, at tæppet grundet slitage ikke kan udlejes igen og derfor enten sættes til salg eller ændrer form som tæppefliser.

Det tredje stadie er, at tæppet optrævles, og ulden genanvendes til fremstilling af et nyt tæppe. Under dette stadie, kan det også være, at tæppet vurderes at være i så ringe forfatning, at det ændrer form og anvendes som fyld i andre produkter.