VELKOMMEN TIL AMLOU | EST. 2014 | DENMARK - MOROCCO | GRATIS FRAGT VED KØB FOR OVER 490 DKK I HELE EU

BAG OM DIT KAFFETÆPPE | Video

Der er 80 kvinder, som arbejder i Amlous kooperativ, under kyndig ledelse af Aicha, som er forkvinde i kooperativet. Aicha er bindeleddet til Amlou i Danmark, og det er hende som udliciterer opgaver og oplærer nye kvinder.
Kvinderne knytter tekstiler i Amlous kooperativ, og de hjælper gerne hinanden, så der ofte er flere, som arbejder på det samme tæppe. De knytter og væver ud fra Amlous design.
Ulden kommer fra fårene, der græsser i bjergene, og fårene nyder at blive iklædt deres forårs-/sommerdragt, og de ligger derfor helt stille og tager imod den kærlige behandling. Klipningen er en del af en helt naturlig cyklus, hvor fårene klippes, når de varmere måneder gør sit indtog, for ulden så igen kan vokse ud og varme fårene, når vinteren kommer. Når fårene er blevet klippet, så skal ulden vaskes, og det gøres med det klareste vand, der kommer direkte ned fra bjergene. Efter vask hænger ulden og lufttørrer og først derefter går farvningen med kaffe i gang. Vi farver ulden med kaffegrums, så det får en let gylden nougatfarve. Kaffegrumsen indeholder mange brugbare ressourcer, og derfor har vi en ordning med de lokale kaffebarer om, at vi hjælper dem af med et produkt, som er færdigt for dem, men som for os, stadig er guld værd. Ikke blot farves vores uld med kaffegrumsen, men det resterende grums tjener yderligere formål som næring til planter og træer i landsbyen. Der er på den måde en naturlig grøn cirkulær balance, og det er det hele vores signatur kaffekoncept er baseret på.