VELKOMMEN TIL AMLOU | EST. 2014 | DENMARK - MOROCCO | GRATIS FRAGT VED KØB FOR OVER 490 DKK I HELE EU

Hvad har denne tid lært os…

Vi er blevet meget mere bevidste om vores behov, de helt basale som social kontakt, at blive set, hørt og rørt ved. I denne tid er vi blevet bedt om at holde afstand, for at mindske smittefare, men det helt paradoksale er, at nærhed og kram er helt essentielle for vores mentale og fysiske sundhed. Vores immunsystem styrkes ved kram, ligeledes virker det beroligende og løfter humøret og selvværdet, og det er der en helt særlig grund til. Der frigives nemlig oxytocin i hjernen, som er et lykke- og velværeshormon, når vi er i kontakt med andre mennesker.

Vores behov for at gå i bad og skifte tøj er åbenbart ikke reelle behov, og det afføder refleksionen om man egentlig har brug for hylderne fulde af tøj og flere skoskabe. Vaskemaskinen har ikke kørt i flere dage og klimaet takker os ved at sende blå himmel og sol tilbage.

Vi ser at folk fordyber sig og gør sig umage med kærlighed til råvarer – aldrig har der været så mange surdejsbagere, sylte- og fermenteringsamatører (en amatør (af lat. amare, elske) betegner et menneske med lidenskabelig eller kærlighedsfuld tilgang til et område i livet)

Forældre bruger tid med deres børn på en ny og intens måde, som styrker relationen, og det at være sammen er helt uvurderligt i forhold til konstruktionen af det lille menneske. Nu er det tydeligt, at det er samværet og ikke tivoliture, som giver de små spirer noget at vokse af.

Langsommelighed og det at kede sig er sundhedstegn, da det avler kreativitet og innovative løsninger på problemer. Vi har tiden nu til at gøre op med om vores tilgang til livet og vores måde at leve på skal revurderes – er det et wake up call – som vi skal respondere på? Eller skal vi fortsætte som om intet var hændt, når krisen er ovre.

Vi tror på det første.

Vi håber krisen får os til at tænke over vores forbrugeradfærd – under hvilke forhold er et givent produkt produceret, hvad angår løn- og arbejdsvilkår? Hvem har fremstillet det? Hvilke materialer består produktet af?

Hvis du kaster et blik rundt i dit hjem, - stuen, soveværelset og hvor dine børn elsker at lege. Prøv tænk på hvor meget tid du bruger på de her steder. Det er mange timer ikke? Prøv så at tænke på, hvor meget af indretningen, du kan spore tilbage til deres oprindelse? Ved du, hvem der har lavet din seng, lagner og dyner? Og hvilke materialer er brugt til tæpperne, som dine børn kravler på, og puderne, hvor de hviler hovedet?

I øjeblikket gennemgår vi en global krise, så det har betydning også for os, om produkterne kommer fra industrier i Asien, som udtørrer hele områder, så den oprindelige befolkning ikke kan få deres behov for rent vand opfyldt. Det giver bagslag at vende det blinde øje til. Vi må sammen træffe oplyste, bevidste og bæredygtige valg for at ændre på status quo.

Det er tid til at overveje, hvad vi omgiver os med og hvilke materialer, der er i kontakt med vores hud, for det er lige så vigtigt som at kende til ingredienserne i den mad vi spiser.

Kommenter gerne (alle felter skal udfyldes)

Kommentarer vil blive gennemgået, før de bliver synlige