Amlou tilbyder pur natur til dig i form af ægte tæpper

Betydningen af Amlou

En blanding af udsøgt nydelse, anvendt som afrodisiakum til nygifte, for at stimulere deres sanser. På samme måde ønsker Amlou at løfte sløret for unikke traditionsbundne kunstværker, som ikke kun behager øjet, men som også har en funktionalitet i et moderne hjem.

Forskning viser, at det at se og mærke noget smukt sender signaler op i hjernen om velbehag og velvære, og tæpperne er smukke på flere planer. Tæpperne er udført efter ældgammel skik, og man kan derfor vide sig sikker på, at man har et ægte kunsthåndværk i mellem sine hænder. Hvis man vil dybere ind i Amazigh traditionen og forstå tæpperne, så skal man kende Amazigh folkets sprog. Tæpperne består nemlig af Amazigh kvindernes egne historier. Hvis man kan tyde tegnene, så har man ikke blot et tæppe, men et kunstværk spækket med historie. Historierne er alsidige og lige så forskellige som kvinderne selv, da de knytter det de ser og hører. De knytter deres drømme ind i tæpperne og sender små skjulte beskeder til guderne om at holde ejeren af tæppet beskyttet mod onde øjne. Kvinderne indfletter blandt andet deres civilstand ind i tæpperne, så modtageren kan se, om det er en urørt hånd, som har knyttet tæppet. Kvindernes sindstemning kommer til udtryk via valgte symboler og farvesammensætning, og man kan således se, om det er en kvinde fuld af længsel eller lidenskab, som har knyttet tæppet.

Kvinderne synger mens de knytter, for at sende gode vibrationer ind i tæppet, og når tæppet er færdigt er det gammel skik, at man inviterer sine kære til at sidde på tæppet og nyde et måltid, så glæde og velstand fremover vil være forbundet med tæppet.

Hvorfor vælge Amlou?

Amlou er et modsvar på mainstream og køb og smid væk kulturen, da de naturlige tekstiler har en lang levetid. Tendensen har længe været at spore i forhold til fødevarer, hvor forbrugerne aktivt tilvælger økologiske og bæredygtige fødevarer – på samme måde ønsker Amlou at tilbyde naturlige tekstiler til et bæredygtigt hjem. Tæpperne er knyttet af naturfibre, hvor kvinderne først karter ulden før spinding og derefter påbegynder knytningen af tæppet. Naturmaterialer er slidstærke og farverne i tekstilerne er kælet ind i fibrerne, hvorfor de vil bevare deres kraft. Fremstilling af tekstiler er en ædel gammel kunst og Amlou ønsker at tilbyde et alternativ til syntetisk masseproduktion. Amlou kan derfor garantere, at tekstilerne fortsat fremstilles efter gammel tradition, og at der udelukkende anvendes naturprodukter.