I harmoni med naturen

Amlou fremstiller sunde og naturlige boligtekstiler, som er håndlavede efter en ældgammel tradition. Vi samarbejder med et kooperativ i Marokko bestående af 39 kvinder, som lever og ånder for håndværket, der er gået i arv fra mor til datter. Når man køber tekstiler igennem Amlou, så får man et organisk og autentisk kunsthåndværk, som indeholder hver sin unikke historie. Kvinderne anvender nemlig gamle Amazigh symboler, som har hver sin særlige betydning. Ved at tolke symbolerne, kan man vælge det tæppe, som giver mening for den enkelte og derved få et helt personligt og unikt islæt til sit hjem.

Vi er en familievirksomhed, der er lokalt og globaltforankret i dobbeltbetydning, da vi både har et hjerte der banker i Marokko og et i Danmark, så selvom vi er bosiddende i Danmark, og det er herfra vi driver vores forretning, så har vi en tæt relation til vores samarbejdspartnere i Marokko, som vi jævnligt er i kontakt med telefonisk, såvel som personligt. Relationen er vigtig at dyrke, for at forstå den virkelighed vores samarbejdspartnere lever i, og for at kunne videregive deres budskab. Derfor er vi lokale og globale begge steder.

Amlous værdier tager afsæt i 3 grundlæggende principper: 

  • Autenticitet
  • Gennemsigtighed
  • Kvalitet

Autencitet i dens to betydninger, nemlig, at Amlou er autentisk og helt igennem gennemsigtig, så du kan se, hvilket får ulden fra dit tæppe kommer fra og hvilken kvinde, der har knyttet eller vævet det. Det er vigtigt for os, at processen er transparent for at sikre troværdighed. Autentisk i dens anden betydning er også helt essentielt for os, da vi samarbejder med kvinder, som har været i mesterlære ved deres mødre, og hvor teknikken er gået i arv i generationer, og på den måde sikrer vi det ægte, originale og kvalitetsmæssige håndværk.

Amlous mission er at tilbyde naturlige og autentiske boligtekstiler, som kommer direkte fra naturen ind i hjemmene. Vi håber ideen forplanter sig, så flere aktivt vælger naturlige boligtekstiler, som giver et sundere indeklima og hvor udførelsen er baseret på lang levetid og ikke med henblik på at forgå.

Amlous vision er at udbrede fortællingen om det unikke og kulturhistoriske håndværk, der udføres af amazigh kvinder fra Marokko og få det ind i folks hjerter og hjem. Vi har valgt at samarbejde med et kooperativ, da vi på den måde sikrer gode løn- og arbejdsvilkår for kvinderne, så de kan hæve levestandarden for dem selv og deres familier.

Vores princip er nemlig, at kvinderne selv skal høste frugten af deres arbejde, og derfor får de den pris de fastsætter og altid forud for fremstillingen. På den måde sikrer vi både loyalitet og kvalitet.

Amlou støtter op om verdensmålene for bæredygtig udvikling, og det kan du være med til ved at handle ved Amlou, da vores tekstiler ikke har en sidste holdbarhedsdato, men tværtimod ældes med ynde og bliver mere værd. Den håndværksmæssige tradition går tilbage til 1500 f.v.t, og dengang blev der ikke produceret med en indbygget forgængelighed, så man kort tid efter skulle købe nyt, og det princip gælder stadig i dag.

Amlou for nature and you <3

Live sustainable