I harmoni med naturen

Amlou forhandler sunde og naturlige boligtekstiler, som er håndlavede efter en ældgammel tradition. Vi samarbejder med et kooperativ i Marokko bestående af 39 kvinder, som lever og ånder for håndværket, der er gået i arv fra mor til datter. Udover at sammenfatte deres egne fortællinger i håndarbejdet, så tager de kyndige knyttekvinder også imod specialbestillinger. Så uanset om man er til et væld af farver eller det helt klassiske, så kan vi opfylde ethvert ønske og garantere kvalitet, da vi arbejder sammen med de dygtigste håndværkere og selv kontrollerer alt, der forlader kooperativet.

Når man køber tekstiler igennem Amlou, så får man et organisk og autentisk kunsthåndværk, som indeholder hver sin unikke historie. Kvinderne anvender nemlig gamle Amazigh symboler, som hver især har deres særlige betydning. Man kan derfor læse historierne og vælge det tæppe, hvor historien giver mening for den enkelte.

Amlous vision er at tilbyde bæredygtige og sunde tekstiler, som kommer direkte fra naturen ind i hjemmene. Vi håber ideen forplanter sig, så flere aktivt vælger naturlige boligtekstiler, som giver et sundere indeklima. Det er et ansvarligt valg –ikke blot for dig selv og din familie, men også for naturen. Amlou har også en recycle-gren, hvor der skabes fremfor at spildes, og her bliver smukke vintage-tæpper og puffer genfødt.

Amlou støtter op om verdensmålene for bæredygtig udvikling, og det kan du være med til ved at handle ved Amlou, da vi fremstiller på bestilling og ikke overproducerer. Det harmonerer med verdensmål #12 omhandlende ansvarlig produktion og forbrug. Traditionen går tilbage til 1500 f.v.t, og dengang blev der ikke produceret med en indbygget forgængelighed, så man kort tid efter skulle købe nyt, og det princip gælder stadig i dag.

Vi har valgt at samarbejde med et kooperativ, da vi på den måde sikrer gode løn- og arbejdsvilkår for kvinderne, så de kan hæve levestandarden for dem selv og deres familier.

Amlou for nature and you <3

Live sustainable